Arbetsmetod

1. Besiktning
2. Rengöring
3. Behandling
4. Slutbesiktning

1. Besiktning

Vi kommer ut till er som kund då ni begärt en offert eller när vi anser att problemet är så pass stort att vi vill göra er som villaägare uppmärksammad på problemet. I denna process tittar vi på takets yta, skick, lutning samt typ av påväxt. Därefter säkerställer vi att ett eventuellt arbete kan utföras på ett säkert sätt. Vi kontrollerar takets hållbarhet och noterar om där finns farliga föremål runt huset som bör flyttas innan takvårdens start. Vi bestämmer således vilken typ av behandling som kan vara aktuell.

Våra behandlingar

2. Rengöring av takmaterial

När du som kund bestämt dig och gett tummen upp kommer vi ut och genomför rengöringen. Här täcker vi upp runt huset med presseningar efter kundens önskemål och förbereder därefter säkerheten kring takvården. Därefter påbörjas rengöringen med de skonsammaste verktygen för respektive underlag, vi använder således EJ HÖGTRYCK ELLER HETVATTENTVÄTTAR då dessa väldigt enkelt kan slå sönder ytskiktet på bland annat betongpannor och därmed ta bort allt skydd (färgen) som finns mot ny påväxt. Ofta brukar man kunna se på högtryckstvättade tak dels att de är ”flammiga” samt att påväxten sitter betydligt djupare och hårdare.

Under rengöringen plockar vi för hand bort så mycket växtlighet som möjligt så kunden under kommande år slipper ha stora klumpar med påväxt i trädgård och i hängrännor. Under rengöringen finns tillval som rengöring av stuprännor, tillsyn av alla pannor och vid behov byten, målning av plåtarbeten, byte av plåtarbeten samt div skorstensarbeten. Efter rengöringen tar vi på kunds begäran med oss mossan i presseningarna för återvinning.

Olika typer av påväxt

3. Behandling

Efter rengöringen påbörjas behandlingen, där vi applicerar våra decificeringsmedel. Dessa decificeringsmedel är skonsammast i branschen mot djur och natur och är sveriges mest använda. Denna process tar i förhållande till rengöringen kortare tid men är den definitivt viktigaste fasen för att få ett bestående skydd samt att få en kliniskt rent tak.

När denna behandling är gjord ligger medlet och verkar i ett par månader och avdödar all växtlighet som finns på ytan, därefter faller döda växtdelar av med hjälp av väder och vind under 2-4 år, dock är dessa så små att du som kund oftast bara märker att taket blir renare, inte vart växtligheten tagit vägen.

Är du i tankarna på att måla pannorna med någon form av lasyr/elastisk färg så kan du således både ha kakan och äta den:
a) Vänta något år och få taket helt rent innan du målar för att slippa växande växtdelar under färgen.
b) I och med att du väntar så delar du upp din kostnad samtidigt som du inte behöver ta ett slutgiltigt beslut på målning förrän efter ett par år. De flesta av våra kunder nöjer sig med bara behandling och utan målning i slutändan pga att en ren yta fullt ut uppfyller känslan man söker i ett ”nymålat” tak, med andra ord sparar de även stora pengar att lägga på annat av mer värde.

Grön Fri

4. Slutbesiktning

2-3 år efter behandlingen kommer vi återigen ut efter kontakt med kunden och gör en efterkontroll/besiktning så dels kunden kan känna sig trygg i att genomfört arbete ger den utlovade effekten. Samt att vi kan få en närmare indikation på när behandling bör utföras nästa gång. Under efterkontrollen visar vi även före och efterbilder då många kunder blir förvånade över vilken nyans deras så fina tak en gång hade. Efterkontrollen är det momentet som både kunden och vi tycker är absolut trevligast.

Referenser

Kontakt / Begär Offert

Telefon
0470-255 50
036-12 22 55
073-642 40 74
072-203 03 65
Adress
Långstorp, Kastanjen
355 93 Växjö
Vi stödjer