Grön-Fri Vanliga och ovanliga frågor

Kan man använda Grön-Fri på plåt/takpapp etc utan att det påverkar det materialet?
Ja, det går alldeles utmärkt. Grön-Fri påverkar normalt inga byggnadsmaterial negativt.

När är det bäst att behandla med Grön-Fri?
Så snart som möjligt. Årstid, temperatur etc. har ingen betydelse så länge det inte är minusgrader och frost på ytorna. Om det är mycket växter kring ytan som ska behandlas är det en fördel att göra det tidigt på våren eller på hösten när växterna inte inte fått blad eller har tappat dem.

Det regnade någon timme efter jag behandlade taket med Grön-Fri, måste jag göra om det nu?
All påväxt som träffas av Grön-Fri dör, så det gör inte så mycket om det kommet lite regn. På förpackningen står det att behandling bör undvikas om kraftigt regn förväntas inom 12 timmar. Helst bör Grön-Fri få verka så länge som möjligt. Vätskan bör torkar upp innan regnet kommer. Det är ju dock inte lätt att planera detta.

Jag har en dricksvattenbrunn på gården. Kan Grön-Fri påverka vattnet?
I mycket olyckliga fall kan naturligvis medlet komma in i brunnen, dock att det på vägen hinner spädas ut till så låga koncentrationer att det inte kan på något sätt skada djur eller människor. Medlet dödar dock bakterier i brunnen vilket väl snarast är en fördel, åtminstone om det handlar om farliga bakterier.

Vi har en bevattningstunna kopplat till taket, ska jag koppla bort den efter behandling med Grön-Fri?
Ja, du bör ha den bortkopplad i minst 6 månader. Känsliga blommor kan påverkas av den Grön-Fri som spolas av med regnvattnet. Har ni takavvattningen kopplad till en damm bör den kopplas bort minst ett år.

Är det farligt om min hund eller katt slickar på en yta som behandlats med Grön-Fri?
Nej, den mängd som en hund kan få i sig genom att slicka på en yta är så små att husdjuret inte tar någon som helst skada av den. Det samma gäller det som kan tänkas fastna på tassarna. Dock bör de inte beträda ytorna precis efter behandling innan det har torkat upp.

Hur påverkar Grön-Fri mina växter?
Känsligheten mellan olika växter och därför bör man undvika att medlet kommer i kontakt med sådana växter man vill behålla. Grön-Fri påverkar klorofyllet på blommande blad, de blir vitprickiga om de träffas av sprutdimma. Vanligt gräs t.ex. vissnar och blir gult, efter någon vecka växer det som vanligt igen.


Har du någon ytterligare fråga som du känner att du vill ha svar på? Tveka inte att ta kontakt med oss.

Telefon
0470-255 50
036-12 22 55
073-642 40 74
072-203 03 65
Adress
Långstorp, Kastanjen
355 93 Växjö
Vi stödjer